Monday, 1 July 2013

Fuyoo!!Harga Gempak Giler Bulan Julai-Promosi GLA Shaklee

Assalamualaikum...


Nak tahu apa yang menarik bulan Julai ini? Shaklee (M) Sdn Bhd menawarkan tawaran menarik GLA Complex. Jadi anda-anda yang memang penggemar setia GLA complex memang bertuah dan teruja ..betul tak?

EPO (Evening Primerose Oil) tentunya dah sangat sinonim dengan wanita. EPO ini sangat baik untuk hormon dan juga kulit. Shaklee tidak mengeluarkan supplement dengan nama EPO tetapi sesuatu yang lebih baik iaitu GLA complex.
Apa itu GLA Complex Shaklee?

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primerose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pilihan untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.

Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan. GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.

Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Siapa yang perlukan GLA Complex?
  • Wanita yang inginkan kulit cantik, mulus, bersih dan glowing
  • Wanita yang mempunyai masalah PMS dan haid tidak teratur
  • Wanita yang mengalami masalah cyst
  • Ibu menyusu
  • Warga emas
  • Masalah ekzema
  • Masalah kolestrol, darah tinggi dan diabetes
  • Masalah berat badan

Jadi, bagi sesiapa  yang inginkan kulit cantik tu memang sesuai sangat la dengan GLA ni..ia repair skin texture, betul dan stabilkan  hormon, kecutkan cyst dan banyak lagi. GLA TIDAK DIGALAKKAN utk wanita hamil. Dapatkan GLA Complex Shaklee pada harga promosi sepanjang Julai 2013. Beli 6 percuma 1..Nak beli 1 pun boleh dan dapatkan harga istimewa :)

Diana
SID 907229
SMS/CALL : 012-3667030
SMS/CALL/Whatsapp : 018-2129170
Email : mamamiafaiqa@yahoo.com

No comments:

Post a Comment