Sunday, 14 September 2014

Atasi Masalah Sakit Lutut Dan Sendi Seawal 5 Hari dengan Shaklee Advance Joint Health Table (AJHT)


Assalamualaikum..

Kepada mereka yang tercari-cari apakah produk yang sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah sakit sendi ataupun ahli keluarga yang mengalami masalah sedemikian. Shaklee Advanced Joint Health Tablet telah membantu ramai pengguna yang mengalami masalah sakit sendi, lutut dan lain-lain. Ia telah terbukti secara klinikal berkesan seawal 5 hari selepas pengambilannya. InsyaAllah dengan IzinNya..



Berikut saya senaraikan 10 soalan popular mengenai Shaklee Advance Joint Health Tablet untuk tatapan semua :)

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan Vivix bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral (ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan. 

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya. 

Anda boleh dapatkan Shaklee Advanced Joint Health Tablet untuk mak ayah, mak atau ayah mertua, atok atau nenek. Atau.. mungkin juga untuk diri anda sendiri? 

Hubungi saya :)

Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Wednesday, 3 September 2014

Promosi Shaklee BULAN SEPTEMBER 2014~Shaklee Collagen Powder & Mealshake Shaklee

Assalamualaikum..

Bulan September , Bulan Istimewa Shaklee bagi 2 Promosi Bulan ni..Shaklee Collagen Powder dan Mealshake Shaklee..Menarikkan..

PROMOSI SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2014
SHAKLEE COLLAGEN POWDER
BELI 6 KOTAK PERCUMA 1  KOTAK
NAK BELI 1 PUN BOLEH, 2, 3, 4, 5 PUN BOLEH,
PAKAT-PAKAT KONGSI DENGAN KAWAN BELI 6 TERUS, DAN ANDA AKAN MENDAPAT :
PERCUMA 1 BOTOL  SHAKLEE COLLAGEN POWDER
 DENGAN HARGA RM298.00
DAPAT PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE, TAK PERLU BAYAR RM75.00, 
DAPAT PULA CASH REBATE 
BEST DAN UNTUNGKAN ??

JANGAN LEPASKAN PELUANG SEMENTARA PROMOSI 
      SHAKLEE COLLAGEN POWDER SEPANJANG 
 BULAN SEPTEMBER 2014, 
RUGI TAK REBUT PELUANG INI.

     jom kita tengok serba sedikit mengenai 
 SHAKLEE COLLAGEN POWDER :)


APA ISTIMEWANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER ?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal).

PROMOSI SHAKLEE BULAN SEPTEMBER 2014
MEALSHAKE SHAKLEE
BELI  3 

PERCUMA 1 DENGAN HARGA RM105.00

JANGAN LEPASKAN PELUANG SEMENTARA PROMOSI 
     MEALSHAKE SHAKLEE SEPANJANG 
 BULAN SEPTEMBER 2014, 
RUGI TAK REBUT PELUANG INI.

     jom kita tengok serba sedikit mengenai 
 MEALSHAKE SHAKLEE :)


APA ITU MEAL SHAKES? 
 Meal Shakes adalah dari sumber protein yang mempunyai hidangan lengkap dan asid amino serta pelbagai nutrisinya yang mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga ke dewasa. Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan tidak berbahaya untuk digunakan harian.

 PERBEZAAN MEAL SHAKES SHAKLEE
  • Nutrisi lengkap dengan 24 jenis Vitamin & Mineral
  • Kaya dengan Protein yang membantu menyihatkan sel-sel dan membekalkan nutrisi kepada sel tubuh 
  • Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, Selenium sebagai antioksidan
  • Mengandungi Vitamin B yang lengkap, Zat Besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat dan sekaligus menghasilkan kulit yang lebih cantik
  • Mengandungi Asid Folik, Biotin, Kalsium dan Magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
  • Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemah berlebihan daripada perut dan usus
  • Minuman multivitamin perasa vanilla yang lazat, tanpa sebarang pewarna dan gula tiruan.
Dapatkan Collagen Powder Shaklee Beli 6 Percuma 1 dan juga Promosi Mealshake Shaklee Beli 3 Percuma 1 sepanjang Bulan September 2014.

Hubungi saya :)


Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Tuesday, 2 September 2014

Cara Makan Shaklee Collagen Powder Untuk Dapatkan Kesan Terbaik

Assalamualaikum..

Kolagen berkurangan apabila umur meningkat?
Alamak!! seram lak dengar..
Memang betul la tu, apabila usia kita dah meningkat dalam 25 tahun, pengeluaran kolagen mula berkurangan dan juga melambatkan kadar metabolisme di dalam badan. Kekurangan kolagen mewujudkan masalah-masalah kesihatan seperti kedutan, garis-garis halus, kulit kendur, uban, dan keguguran rambut, tekanan darah tinggi, artritis, rabun jauh dan sebagainya.

Bila kolagen dah berkurangan! apa nak dibuat?? Tak kan nak duk diam je kan. Sekarang banyak sumber alternatif untuk mengatasi masalah ini. Berita baiknya kita boleh mengamalkan Shaklee Collagen Powder. Bukan sahaja berkualiti tinggi, terbukti berkesan pula tu. Untuk makluman kita semua, pengambilan kolagen dijangka menggalakkan kesan anti-penuaan seperti meningkatkan ketumpatan tulang, pertumbuhan rambut yang sihat, menghapuskan sakit sendi, menyuburkan kulit, menganjalkan payudara dan melegakan sembelit. Jesteru, pengambilan kolagen sebagai diet tambahan merupakan cara paling mudah dan paling muktamad untuk menghindarkan kesan-kesan penuaan tersebut.

Collagen Powder Shaklee tahan berapa lama? 
Terdapat 15 sachet dalam setiap kotak. Jika ada budget lebih, amalkanlah setiap hari untuk mendapatkan kesan optimum dan cepat. Jika sebaliknya, memadai untuk mengambilnya selang sehari (2 hari sekali).

Cara makan Shaklee Collagen Powder 
Mudah saja, campurkan 1 sachet kolagen dengan minuman kegemaran anda. Jika sudah consume ESP, Mealshake atau Performance Drink, boleh dibancuh bersama juga. Antara resepi yang boleh dicuba bersama kolagen adalah jus twister tropicana, jus buah atau sunquick, Terpulang kepada selera anda sebenarnya asalkan bukan minuman berkafein atau bergas.

Waktu terbaik untuk mengambil kolagen adalah DIWAKTU PAGI, dibancuh dengan air dan diminum ketika PERUT KOSONG sebelum sarapan pagi. Pastikan TIDAK mengambil kolagen dengan air panas kerana akan menghalang penyerapan kolagen. 
Gambar di bawah adalah pengambilan kolagen versi saya. Shaklee Collagen Powder diekstrak daripada sisik ikan merah, jadi ianya sedikit berbau ikan. Jadi saya campurkan dengan sunquick, baunya tidak ketara dan boleh dinikmati seperti minuman biasa berperisa oren. Sangat SEDAP.

Jom amalkan Shaklee Collagen powder jika anda ada masalah di bawah :-

  1. Terdapat garis-garis kesan ketawa yang ketara, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, 
  2. Kesan bengkak bawah mata, 
  3. Penglihatan kabur. 
  4. Gusi yang tidak sihat 
  5. Rambut kering dan bercabang di hujung 
  6. Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering 
  7. Garis halus pada leher 
  8. Kulit hilang keanjalan, lebih kering. 
  9. Kelihatan tua daripada umur sebenar. 
  10. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
  11. Payudara dan punggung menggeleber 
  12. Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 
  13. Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan

Berita baiknya :)

Bulan September ni Promosi Shaklee Collagen Powder ---- Beli 6  Percuma 1.
Jom dapatkannya:-

Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Saturday, 21 June 2014

Cara Pengambilan Supplement/Vitamin Shaklee pada Bulan Puasa

Assalamualaikum..

Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut Bulan Ramadhan dimana umat Islam akan menunaikan ibadat puasa. Sekarang pun ramai yang berpuasa sunat dan juga menggantikan puasa.  aturan jadual makan vitamin masa bulan puasa. Sebenarnya mudah je. Takde cara yang spesifik dalam bab pengambilan vitamin ni. Tak macam ubat, pengambilan vitamin agak fleksibel. Cuma memang sebaiknya kita ambil diwaktu yang sesuai dan tepat supaya vitamin dapat bertindak dengan efektif dan berkesan untuk meningkatkan tahap kesihatan. Kalau tak, rugilah kita makan vitamin. Makan vitamin secara disiplin dan konsisten adalah amalan yang baik.


Untuk bulan puasa mudah je, kita anjakkan saja seperti berikut:
  • Yang Diambil Waktu Sarapan Pagi =>> Kepada Waktu Selepas Berbuka
  • Yang Diambil Waktu Makan Tengahari ==>> Kepada Waktu Selepas Moreh
  • Yang Diambil Waktu Makan Malam ==> Kepada Waktu Sahur

Fasa Hari Berpuasa

Masa bulan puasa, kita boleh bahagikan hari kita kepada 3 bahagian. Iaitu waktu sahur, berpuasa dan berbuka puasa.
  • Waktu Sahur - Adalah waktu kita menyediakan tenaga untuk digunakan sepanjang hari berpuasa.


  • Waktu Berpuasa - Adalah waktu merehatkan usus dan perut daripada tugas harian memproses makanan. Waktu ni juga, tubuh bertugas mencuci usus ataupun detoksifikasi. Detoksifikasi bertujuan membuang segala kotoran dan toksin yang tak perlu daripada tubuh.

  • Waktu Berbuka Puasa - Ini adalah waktu untuk mengisi semula nutrien ke dalam tubuh untuk mendapatkan bekalan tenaga bagi aktiviti beribadat di malam hari seperti Terawikh, Tahajjud dan juga beramal ibadat di masjid dan surau.
Jadi sesuailah dengan aturan pengambilan masa berpuasa nanti. Sebab waktu siang walaupun kita menjalankan aktiviti harian seperti biasa tapi tubuh menjalankan proses detoksifikasi. Waktu malam pula kita banyak aktiviti nak buat terutamanya beramal ibadat, jadi kita memerlukan lebih tenaga berbanding bulan-bulan selain Ramadhan. Waktu sahur pula kita kumpul tenaga banyak-banyak untuk pastikan kita tetap cergas bertenaga walaupun menjalani ibadat puasa

Sebaiknya rujuk pengedar Shaklee anda masing-masing untuk dapatkan aturan makan vitamin yang tepat mengikut jenis vitamin yang anda ambil. Sebab lain orang lain tahap kesihatan, masalah dan kesan setiap vitamin terhadap diri sendiri. Jadi, anda mungkin memerlukan konsultasi yang lebih spesifik dengan pengedar anda. Tapi apa yang paling penting, dapatkan dulu nasihat doktor pakar untuk memastikan anda sesuai mengambil sebarang vitamin. Semoga kekal sihat, bertenaga dan produktif sepanjang bulan Ramadhan nanti. Pengambilan vitamin yang konsisten dan disiplin boleh membantu mengekalkan tahap kesihatan dan kecergasan yang optimum walaupun berpuasa. 

Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Sunday, 15 June 2014

Cara Buat Masker Dengan Supplement Shaklee

Assalamualaikum...

Jangan terkejut, supplement shaklee bukan sahaja untuk dimakan, malah boleh juga dibuat masker..Paling bagus dibuat sebelah malam la ye...Jom kita tengok antara cara-cara buat masker..
 

Masker Vitamin E + ESP + Yogurt


Masker Vitamin C
Masker Collagen 

Masker Vitamin C + Alfalfa


 Bagi yang suka bermasker, bolehlah cuba tips2 di atas.Kebanyakan membuat masker dengan ESP, Vitamin E, Vitamin C, Collagen dan Alfalfa Shaklee. 
Jom dapatkan 5 HOT produk shaklee ini...
Promosi Vitamin E sepanjang Bulan Jun 2014..Beli 6 percuma 1 (Free Keahlian)..Pakat-pakat kongsi dengan kawan-kawan..

Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Monday, 2 June 2014

Apa itu Vitamin E Shaklee


[TAHUKAH ANDA]
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate. Vitamin E Shaklee juga lengkap dengan Selenium.



Kenapa perlu Selenium dalam Vitamin E ?



1) Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium.

2) Pengambilan vitamin E yang dilengkapi dengan selenium adalah penting bagi mendapatkan kesan yang optimum.

3) Pengambilan Vitamin E tanpa selenium boleh mengakibatkan ia bertindak sebagai toksik dalam tempoh jangka masa panjang kerana Vitamin E tersebut tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan baik.



Bagaimana cara untuk membezakan Vitamin E ? Semulajadi atau Tiruan ?



1) Vitamin E dari sumber semulajadi

- label botol vitamin ditulis 'd'



2) Vitamin E dari sumber tiruan/kimia

- label botol vitamin ditulis 'i'



Mengapa perlu memilih Vitamin E dari sumber Semulajadi/ Asli ?



Vitamin E dari sumber semulajadi lebih mudah diserap oleh tubuh berbanding dengan Vitamin E dari sumber tiruan atau sumber kimia.



Vitamin E dari sumber tiruan/kimia yang tidak dapat diserap oleh tubuh ini akhirya akan menjadi toksik dan menjadi penyebab kepada kewujudan abnormal sel dalam badan.



Menakutkan? Yer sangat menakutkan.



[FUNGSI LAIN VITAMIN E]



1) Menjadikan si pemakainya awet muda 

2) Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu

3) Baik untuk PMS (sindrom pra-haid)

4) Memudarkan parut 

5) Meningkatkan kesuburan untuk lelaki dan wanita 

6) Baik untuk kesihatan kulit dan rambut

7) Vitamin E juga dikenali sebagai Vitamin Cinta - baik untuk hubungan suami isteri/ keintiman



[Tambahan Kebaikan Dan Manfaat Vitamin E]



1. Melambatkan penuaan

2. Menjaga kualiti sel kulit ibu yang mengalami banyak ketegangan dan perenggangan saat hamil 

3. Pencegahan penyakit katarak

4. Mencegah penyakit jantung

5. Melindungi struktur membran daripada rosak

6. Mengelakkan metabolisme

7. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah

8. Memperbaiki peredaran darah

9. Memelihara pembekuan darah

10. Mengurangkan parut

11. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan

12. Meningkatkan pengeluaran air mani

13. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot

14. Menguatkan dinding kapilari

15. Mengurangkan tekanan darah

16. Meningkatkan prestasi atlit

17. Kulit dan rambut menjadi sihat

18. Mencegah anemia

19. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok

20. Memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer

21. Menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam

22. Membantu kesuburan

23. Merapatkan hubungan suami isteri


Vitamin E Shaklee juga kini ditambah dgn GRAPE SEED EXTRACT yg menambahkan lagi khasiatnya dan keberkesanannya.



[KELEBIHAN EKSTRAK BIJI ANGGUR]



1) Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol



2) Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C . Dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul.



3) Melambatkan penuaan.



4) Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.


Hubungi saya dan dapatkan Vitamin E shaklee:)


Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Sunday, 1 June 2014

PROMOSI JUN 2014 ~VITAMIN E SHAKLEE~UNTUK KECANTIKAN DAN JUGA KESUBURAN

PROMOSI SHAKLEE BULAN JUN 2014
VITAMIN E SHAKLEE
BELI 6 PERCUMA 1  
NAK BELI 1 PUN BOLEH, 2, 3, 4, 5 PUN BOLEH,
PAKAT-PAKAT KONGSI DENGAN KAWAN BELI 6 TERUS, DAN ANDA AKAN MENDAPAT :
PERCUMA 1 BOTOL VITAMIN E SHAKLEE
 DENGAN HARGA RM149.00
DAPAT PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE, TAK PERLU BAYAR RM75.00, 
DAPAT PULA CASH REBATE RM35.00
BEST DAN UNTUNGKAN ??

JANGAN LEPASKAN PELUANG SEMENTARA PROMOSI 
      VITAMIN E SEPANJANG 
 BULAN JUN 2014, RUGI TAK REBUT PELUANG INI.

     jom kita tengok serba sedikit mengenai 
 VITAMIN E SHAKLEE :)


Apa itu Vitamin E?

Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.

Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.¹

Satu kapsul gel lembut membekalkan:
  • 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.
  • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.



Hubungi saya :)


Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Tuesday, 20 May 2014

Set Kanak-Kanak Shaklee~Tingkatkan sistem Imunisasi dan Tingkatkan IQ





1. Meal Shakes
-Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
-Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
- Rendak lemak dan rendah glisemik
-Sumber protein dan kalsium
-Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.

2. Omega Guard 
-Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
- Meningkatkan sistem imunisasi
- Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
-Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

3. Vitamin C chewable
-Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
-Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
-Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
-Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging

4. Nutriferon
 – Bertindak meningkatkan interferon semulajadi badan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan.Untuk kanak-kanak, sila dapatkan nasihat untuk dos yang berpatutan

Anak adalah permata berharga yang tidak ternilai dengan wang ringgit. Pantau tahap kesihatan anak anda agar kita dapat mengelak sebarang risiko yang lebih merbahaya. Sebagai ibu bapa tidak perlulah berkira untuk melaburkan wang bagi memberikan yang terbaik buat si manja. Di Shaklee, terdapat Set Kanak-kanak yang bagus untuk meningkatkan tahap kesihatan dan imunisasi anak anda supaya tidak mudah dijangkiti penyakit. 

Dapatkan Mealshake Shaklee dengan harga promosi sepanjang Bulan Mei 2014. Chewable Vitamin C yang sekian lama out of stok, kini kembali. Cepat sebelum kehabisan stok.

Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar

Friday, 16 May 2014

Mealshake Shaklee~Kandungan Nutrisi

 Meal Shakes Shaklee merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

Kandungan nutrisi dalam MEALSHAKES

Karbohidrat

¼ cawan mealshakes powder mix mengandungi 23g karbohidrat. Satu sajian sebelum susu ditambah mengandungi 3g dietary fiber. Jenis susu yang ditambah akan meningkatkan kandungan fiber. Satu sajian mealshakes mengandungi 18g gula. Apabila susu ditambah, jumlah gula dan karbohidrat akan meningkat.

Lemak

Serbuk Shaklee Mealshakes mengandungi hanya 0.5g lemak, sebelum susu ditambah. Tidak mengandungi lemak tepu, tetapi mengandungi kurang 5mg kolesterol. Jika ditambah dengan susu kurang lemak atau tiada lemak (“fat free”) secara keseluruhan akan member kesan kepada kandungan lemak dalam sajian anda.

Protein

Satu sajian ¼ cawan Mealshake mengandungi 7g protein. Pabila ditambah dengan susu, ia akan menigkatkan kandungan protein dalam sajian anda. Ini bergantung kepada jenis susu yang digunakan untuk menyediakan minuman Mealshake anda.

Vitamin

Shaklee Mealshakes mengandungi 12 vitamin asas yang diperlukan. Sebelum tambahan susu, satu sajian 2000 kalori diet dapat memberikan:

Minerals

Shaklee Mealshakes mengandungi 11 mineral asas yang diperlukan oleh badan kita.


Diana
✆ SMS/CALL/Whatsapp/Wechat : 018-2129170
✆ SMS/CALL : 012-3667030
✉Email:mamamiafaiqa@yahoo.com
✉FanPage : https://www.facebook.com/pages/Supplement4u/647662778596718


COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, Enstek, Kota seriemas dan kawasan sekitar