Wednesday, 27 March 2013

Alfalfa Merawat Keputihan


Seperti yang kita sedia maklum salah satu kelebihan Alfalfa adalah merawat KEPUTIHAN. Rasa tidak selesa??gatal-gatal pada kemaluan??selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertakan dengan bau??Ketidakselesaan ketika "bersama" suami?? Terpaksa memakai "panty liner" tiap-tiap hari?? Pasti ada dikalangan anak-anak gadis, wanita dan juga golongan tua yang mengalami masalah keputihan, tetapi malu untuk berbincang dengan doktor untuk mengatasi masalah ini dan lebih senang untuk berdiam diri. Jika masalah ini tidak dirawat dengan betul, ia akan memberi kesan jangka panjang kepada penghidapnya.

Apa itu keputihan?

Masalah keputihan biasanya sinonim pada kalangan wanita. Keputihan adalah lelehan lendir berwarna jernih atau kelabu keputihan yang keluar dari faraj wanita dan mempunyai pelbagai sifat dan berbeza pada setiap wanita yang lain.

Lazimnya, keputihan yang tidak berubah warna kepada kekuningan dan kehijauan bererti tiada jangkitan. 

Untuk mengetahui adanya jangkitan terdapat keputihan berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi dan berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj.

 
Rajah diatas menunjukkan keadaan keputihan yang disebabkan oleh bakteria dan kulat. Jangkitan oleh bakteria akan menghasilkan keputihan yang berwarna kuning/hijau. Jangkitan oleh yis/kulat menyebabkan warna putih.

Bagaimana masalah keputihan terjadi?

Keputihan atau lendir faraj berubah mengikut perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubat-ubatan dan juga penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yg mempengaruhi perubahan hormon.

Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

Keadaan stress juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit. Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial Vaginosis, Candida Vaginitis, Trichomonas Vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

Setiap satu jangkitan mempunyai sifat yang berbeza dan bauan tertentu.

Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah lendiran biasa dan bukan disebabkan jangkitan.

Alafalfa dapat membantu merawat masalah keputihan


Alhamdulillah, ramai yang mengalami keputihan berpuas ati dengan pengambilan Alfalfa. Pada kalangan wanita, gadis-gadis, golongan remaja, orang-orang tua yang menghidap keputihan..apa tunggu lagi..dapatkan alfalfa shaklee SEGERA..sebotol hanya RM53 sahaja. Memang mampu milik dan berbaloi.

Berminat untuk mendapatkan Alfalfa Shaklee bagi merawat masalah keputihan anda ?

Hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa dari kami :)


Diana
SID 907229
SMS/CALL/Whatsapp : 018-2129170
SMS/CALL : 012-3667030
Email : mamamiafaiqa@yahoo.com

COD : Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA, Nilai, dan kawasan sekitar


No comments:

Post a Comment